Jonas Langeby - CV

Thanks! Share it with your friends!

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Added by vindheim
78 Views
Jonas Langeby (født 30. mars 1970 i Drammen) er en norsk liveartist, låtskriver og lektor, som er kjent for et særegent liveuttrykk, julelåtene 'Longing for Christmas' & 'Happy New Year to You My Love' og skolevideodagbøkene til Andrea, som har over 1,8 millioner visninger på YouTube.


LIVEARTIST
Jonas debuterte som sanger allerede i 1988 på albumet «Rock Train», bare 17 år gammel. Alle som dro på Interrail dette året fikk med seg kassetten «Rock Train – Et hørespill», hvilket var den første statlige kampanjen mot aids. Artister som Dum Dum Boys bidro med låter. Jonas sang låta «Tyde tegn», som ble skrevet av Sigurd Ohrem og Jonas Fjeld. Jonas var også en av vokalistene på låta «Med Inter-Rail I blodet» av Ohrem.

Før Jonas Langeby som 21åring flyttet fra Sandefjord til Oslo for å være liveartist på heltid, virket han som storbandvokalist i ungdomsbandende til jazzmusikerne; Thomas Strønen, Jostein Berntsen, Torben Snekkestad & Marius Reksjø.

Før fylte 22 år hadde Jonas Langeby opptrådt på de legendariske nattklubbene Tre Brødre & Baronen & Baronessen i Oslo en rekke ganger, og ikke minst var Jonas førstemann som underholdt på landskjente og folkekjære Andy’s Pub i Oslo.

Bare 23 år gammel ble Jonas invitert til å være musikalsk ansvarlig i TV2s program «Gunnar alias Andersen», der han gjennom 26 talk show akkompagnerte kunstnere som Wenche Foss, Mia Gundersen, Elisabeth Andreasson, Kirsti Sparboe, Tor Endresen, Kenneth Sivertsen, Ivar Medaas & Harald Heide-Steen Jr.

Foruten å være liveartist var Jonas på nittitallet musikklærerstudent i Tønsberg hvor han fikk veiledning av operasollist ved den norske opera, Magne Fremmerlid, og pianolærebokforfatter, Geir Salvesen. Privat fikk Jonas veiledning av jazzpianist Øyvind Lauritzen, samt gjorde en rekke spilleoppdrag med den anerkjente filmmusikkomponisten, Alexander Andresen.

Utover på 2000tallet ble Jonas mastergradsstudent og en yndet pianist på nattklubber som Sir Winston i Oslo, Grand Hotel i Helsingborg og Scotsman i Bergen. Etter hvert utviklet Jonas et låtskriversamarbeid med den anerkjente liveartisten, låtskriveren og filmmusikkomponisten, Vess Ray.

Jonas har ikke spilt på nattklubber siden 2011, men er fortsatt ettertraktet på populære Sir Winston i Oslo og James Clark i Sandefjord.


LÅTSKRIVER
Som låtskriver har Jonas Langeby hatt stor suksess med RayLan som er et låtskriversamarbeid med Vess Ray. Grunnleggeren av metakognitiv terapi Adrian Wells har i over 26 måneder hatt link til ocdlåta ‘Check’ av RayLan på førstesiden til det høyt respekterte «The Metacognitive therapy institute».

Uten å være markedsført har RayLans julelåter «Longing for Christmas» & «Happy New Year to You My Love» over 500,000 strømminger. Låtene har blitt spilt i NRK, RADIO 102 & flere julesesonger på Suckfree Radio USA, samt blitt publisert på en rekke amerikanske julealbum.

Jonas Langeby har blitt invitert til å holde selvskrevne pianokonserter i byer som Bergen og Boston, samt fått emailinvitasjoner fra radiostasjoner i New York og Paris for sine pianohymner: «Winterwaves – Hymn to David Foster» & «Hymn – Pray for Europe».


LEKTOR
Etter musikkgymnas og musikkfolkehøyskole tok Jonas Langeby over 7 år med høyere utdanning: allmennlærerutdannelse med grunnfag og mellomfag i musikk der han skrev to vitenskapelige essays om norsk pianobar, samt mastergrad fra Griegakademiet i Bergen som omhandler hvordan internettaktiv ungdom bygger opp sin musikksmak. Jonas virker som lektor på Ådnamarka skule i Bergen og har veiledet flere kull med mastergradsstudenter fra Griegakademiet, på vegne av Ådnamarka skule vært arrangøransvarlig for Festspillene i Bergen 2016 og produsert musikkvideo med skoleelever i sammen med BBCfotografen, Espen Rekdal.

I 2017 ble Jonas Langeby og hans musikkelever på 6. trinn invitert av det velrennomerte BIT20 Ensemble til å lage en sykkelsymfoni - Bicyclophony - for Festspillene i Bergen og Sykkel-VM i Bergen 2017.


YOUTUBE
Mesterfotograf Morten Krogvold anbefaler i sin julekalenderblogg 2016 om kunstmaler Lars Hertervig en youtubevideo hvor Jonas Langeby står for videografi & musikk.

Jonas Langeby er musikklæreren til Andrea, som er multifunksjonshemmet og har høstet stor anerkjennelse for sin læringsutvikling i musikk med over 1,8 million visninger med videoen 'The incredible music student Andrea makes her teacher cry' videografert av Jonas Langeby. Andrea og Jonas vært i Bergens Tidende, Bergens Tidende Junior, Bygdanytt, Bergensavisen, Se og Hør & Dagbladet.

En av verdens mest anerkjente filmkomponister, Brian Tyler, som står for musikken til de mest suksessfulle Fast & Furios-filmene, 'Iron man' med Robert Downey Jr., 'Eagle Eye' av Steven Spielberg, og ikke minst 'The Mummy' med Tom Cruise har kommentert 'Andrea makes her teacher cry':

“You can feel the music flowing through her. As a composer by trade, this is mind blowing to me knowing her history. We also need more teachers like this in this world. Bravo.” - Brian Tyler
Category
Rock & Alternative
Commenting disabled.